5 manieren om planten in het kantoorontwerp te integreren

Bij het ontwerpen een moderne werkplek draait alles om productiviteit, welzijn en creativiteit. Een van de beste manieren om deze elementen te bevorderen, is door het integreren van planten in je kantoorontwerp. Planten zijn niet alleen aantrekkelijk, maar ze bieden ook een tal van voordelen die de algehele werkomgeving kunnen verbeteren. In deze blog ontdek je hoe je een groene werkplek ontwerpt en de beste manieren om planten effectief in je kantoorontwerp te integreren.
Interieurbeplanting-groene-werkomgeving-planten
Kantoorbeplanting-binnenpotten-planten-kast-duurzaam

Waarom planten belangrijk zijn op de werkplek

Planten brengen tal van voordelen met zich mee voor een kantooromgeving. Ze dragen bij aan een verbeterde luchtkwaliteit door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof te produceren. Daarnaast zorgen ze voor een aangenamere en rustgevende sfeer, wat kan leiden tot een verhoogde productiviteit en een lager ziekteverzuim. Planten hebben ook een bewezen effect op het verminderen van stress en het bevorderen van creativiteit en concentratie.

Op welke manieren kun je groen integreren in je werkplek?

 

Groene scheidingswanden

Scheidingswanden van planten zijn een geweldige manier om in een grote ruimte, kleinere werkruimtes te creëren zonder de ruimte te verdelen met traditionele wanden. Deze levende muren bieden niet alleen privacy, maar voegen ook een natuurlijk element toe aan de ruimte.

 

Veel ruimte over? Plaats een boom in uw kantoorinrichting:

Als je beschikt over een ruime kantooromgeving, overweeg dan om een grote boom toe te voegen aan je inrichting. Grote kamerplanten, zoals rubberbomen, ficussen of palmen, kunnen een indrukwekkend visueel element toevoegen en fungeren als een statement stuk in de ruimte. Een grote boom is een opvallend middelpunt en geeft de ruimte een luxe uitstraling geven. Daarnaast zorgen grote planten ervoor dat aanzienlijke hoeveelheid lucht gezuiverd wordt. Het is noodzakelijk dat de boom voldoende licht heeft en voldoende ruimte heeft om te groeien.

 

Hangende planten en groene wanden

Gebruik de verticale ruimte door hangende planten en groene wanden toe te voegen. Hangende planten kunnen worden opgehangen aan plafonds of aan speciale ophangsystemen. Verticale tuinen, ofwel groene wanden, kunnen een indrukwekkend visueel element zijn en helpen om de ruimte op te frissen zonder veel vloeroppervlakte in te nemen. Je kunt ook kiezen voor een live panel of een mosschilderij.

 

Planten als decoratie

Planten kunnen een stijlvolle en levendige touch aan je kantoor geven. Denk aan grote kamerplanten in hoeken van de ruimte of mooie plantenbakken die passen bij de kantoorinrichting. Ze voegen kleur en leven toe aan de werkplek en kunnen zelfs worden afgestemd op de branding van het bedrijf. Een moswand kan worden ontworpen met het logo van je bedrijf, wat een unieke en professionele uitstraling geeft. Maar ook de potten en plantenbakken kunnen worden afgestemd op de kleuren van je bedrijf om een samenhangend ontwerp te bereiken. Vergeet niet regelmatig onderhoud te plegen om de planten gezond en mooi te houden.

 

Interieurbeplanting-vandervleuten-ontwerp-kantoorinrichting-trend
Interieurbeplanting-planten-in-kast
Kantoorbeplanting-Bureau
Het kan best een uitdaging zijn om het juiste plan voor een groene werkplek te ontwikkelen, vooral als je niet zeker weet hoe je de verschillende elementen het beste kunt integreren. Onze experts kunnen vanaf het begin van het traject met je meedenken en ervoor zorgen dat de planten naadloos worden geïntegreerd in het ontwerp van je kantoor. Dit zorgt ervoor dat het groene element niet alleen functioneel is, maar ook perfect past bij je kantoorinrichting.

Neem contact op met Interieurbeplanting van der Vleuten en laat ons je helpen bij het creëren van een werkplek die niet alleen groen en levendig is, maar ook volledig afgestemd op jouw wensen. Samen zorgen we voor een gezonde, inspirerende en productieve werkomgeving.

Meer informatie?

Onze specialisten hebben alle kennis in huis om u van het beste advies te voorzien.
Maak via het contactformulier vrijblijvend een afspraak.
Voor persoonlijk advies kunt u ons ook telefonisch bereiken via het nummer 0413 – 420 806.